[Friss hozzászólások] [17-1]
Hajpakolás:
-szárított kamilla
-7dl víz
-méz
Elkészítés:a vizet a gázon 5-7 percig forraljuk majd egy maroknyi kamillát beletesszük a vízbeés felkavarjuk!A fedőt rátesszük a fazékra és 20 percig hagyjuk főni!majd leszürjük a kamillát és a fezékból átöntjök egy edénybe vagy tetszőleges üvegbe!
Felhasználás:A hajmosás után a haj végre és tővére belemaszírozzuk ezt a kamillateát és 2 percig rajta hagyjuk!!majd langyos vízzel leöblítjük!
Így egészséges erős haja lesz!!!
Izabella |
CSŰ mindenkinek!
Nekem van egy különleges receptem amivel 25 évet lehet fiatalodni!Tehát a különleges recept neve rántottás palacsinta!
Fél kiló liszt,2 rozmaring gyökér,másfélnek a fele evőkés kanál kg cukor,frissen tojt tojás,szalonna,tenkei víz,egy serpenyő bű olajjal,egy tűzhej vagy jó lessz a szabadba is csak legyen meg a minimum 100 fok melegség és készülhetünk a sütésnek!Az első négy mégég de az 5-ik már jó lessz a többinek meg lessz egy kutyarágott íze!Hát ennyi!Jó étvágyat!
mellékhatások:hajhullás,sűrű fingások esténkét!
Puszi mindenkinek!Mindenkinek ajánlom!Nincs párja a világon!
Na csákány midnenkinek!
Vazulnéni!És tekerd le a hangerőt!
CSŰ |
Üdvözletem!
Van egy jó arcpakolásom, házilag bevált: keverj össze mézet, kefírt, élesztőt, tojássárgáját, egy kis sót, uborkalét, citromhéjat, és kend az arcodra. Ez kellőképp ki fogja szárítani, de egyben hidratálja is a megviselt bőrt, a pattanásokat eltüntenteti. 20 perc után, vagy miután megszáradt, mossuk le!
Sok sikert. :Ö) |
és egy utolsó, ez egy hajpakolás!
Keverj össze:
sör, tojássárgája, meggylé, kivipép (eredeti gyümölcsökből), élesztő. Ezt a pakolást rakd rá a hajadra, masszírozd bele, majd 15 perc után mosd le. A hajad így nem lesz törezedett, sem duva, fényes lesz, és jótartású. Ez egy energiabomba a hajnak, életet ad neki.
jó pakolást
|
ja igen, van még egy házi, bevált receptem, ez speciel hűsítő, nyugtató a bőrnek.
Kell:
-Jó sok menta
- Negro cukorka
- Avonos hűsítő lábkrém (FootWorks, mentás és citrusos, most új), de lehet bármilyen más márkájú hűsítő lábkrém is.
A negros cukorkát törd szét aprób darabkákra, akkorákra, hogy szépen el tudd keverni a lábkrémbe, majd rakjál bele mentát, aprytottan. Jól dolgozd össze, és kend rá az adott bőrfelületre. Hűsíteni fog!!!! Egy kis idő után, miután már nem hűsít, egy vizes ronggyal töröld át azt a helyet, ahol ez a hűsítő pakolás volt, majd kend be csak simán egy hidratáló krémmel, de ha vizes ronggyal megkenegetted a bőröd, nem muszály utána hidratáló krémet használni.
Sok sikert! :-)
Ja igen, ez is furán hangzik, de tök jó ám |
Tavaszi energiabomba, nekem bevált!
Keverj össze:
2 db. macskagyökér
20 db kamillavirág (fej)
2 db cikafark
10 db szárított pitypangvirág
Ezeket forrázd le 1 liter forró vízzel, és amit kaptál, abba rakjál mézet, majd tedd be a hűtőbe. Várd meg, míg kihűl, majd rakjál hozzá egy fél kupicányi pálinkát, vagy valamilyen gyümölcslevet, de pálinkával hatásosabb.
Ezt a keveréket rakd vissza a hűtőbe, majd szerezz be:
Szárított alma, szilva,m barack, banán. Ezeket öntsd össze egy tálba, majd vedd elő a lehőtütt italt, és beemártva abba edd meg a szárított gyümölcsöket. (Ha lehet, ne legyenk sózottat.)
Furcsán hangzik,depróbáljátok ki, mert szeirntme nagypn hatásos! Miután megeszed, tök energikus leszel utána, felfrissülsz, és újjászületsz a természettel együtt.
Próbáld ki, nem veszíthetsz semmit!
Kata |
az enyémhez kell.
1 csomag petrezselyem
1/2 alma
10 dkg szőlő
1 db jégkocka
az alaposan megmosott petrezselymet, szőlőt, és almát vágd apró darabokra, majd add hozzá a jeget!
Ha azt akarod, hogy selymes legyen, össze is turmixilhatod! |
Az enyémhez kell:
2 egész sárgarépa
1 alma csíkra vagy ockára vágva
1 főtt krumpli csíkra vagy körre vágva
1 vagy izléstől függően 2 evőkanál méz
1 barack pucolva és felkockázva
1 banán szeletelva
Szerintem szupi!!
|
PARADICSOMOS PENNE RAGUVAL
Hozzávalók:
50 dkg. penne
20 dkg zöldbab (Friss, vagy mirelit zöld zöldbab)
4 g fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek olaj
15 dkg. zúzott paradicsom (Tehát nem szósz)
15 dkg nyers kolozsvári szalonna apró szeletekre, vagy kockákra vágva, vagy szárazkolbász, vagy karikákra vágott virsli
1 cs. Petrezselyem
Só, bors.
Elkészítés
Kifőzzük a tésztát sós vízben. Friss zöldbab esetén a zöldbabot is megfőzzük. Mirelit zöldbab esetén ez a lépés kimarad. A főtt tészta alól leöntjük a vizet, jól lecsurgatjuk, de ne öntsük le hideg vízzel, mert a lehűlés után, ha egy kicsit áll a tészta akkor összeragad. A legjobb, ha a meleg lecsurgatott tésztát azonnal rátesszük a fokhagymás zsírra, ahogy azt a penne elkészítésénél leírtuk.
A ragu elkészítése:
Serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Ezen megpirítjuk a ragu húsanyagát de nem teljesen készre, majd hozzáadjukaz apróra vágott vöröshagymát és azzal együtt készre sütjük. A sorrend fontos, mert ha először tesszük bele a hagymát az el fog égni mire a szalonnával, vagy a kolbásszal együtt készre sül. Ha a sütés végén soknak találjuk a szalonnából, vagy a kolbászból kisült zsírt, akkor a zsírt egyszerűen leöntjük alóla. Ha a ragu húsanyaga készre pirult hozzáadjuk a főtt (vagy mirelit) zöld zöldbabot. Átforgatjuk, de már nem sütjük. Kicsit lehet borsozni. Ha száraz kolbászból sütöttük a ragut az nehezebb és füstös ízű lesz. Aki ezt nem szereti készítse a ragut kolozsvri szalonnából, vagy virsliből.
A penne elkészítése
Egy másik edényben kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd beletesszük a kifőtt tésztát. Összeforgatjuk és ráöntjük a friss paradicsompürét, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. Borsot keveset. Hozzá adhatunk egy fél kocka Maggi zöldfűszer kockát. Ettől jó oreganó izt kapunk.
Tálalás
Amikor kész a ragu is és a penne is, melegen tálalunk. Tálaláskor a tányérra rakjuk a paradicsomos fűszeres penne tésztát, Dekoratívan ráhalmozzuk a zöldbabos ragut. Lehet átlósan, vagy körkörösen. Aki szereti a sajtot megszórhatja reszelt sajttal és máris ehető. Sajttal csak vékonyan szórjuk, mert a magyar sajtok ráolvadnak a meleg zöldbabra és tésztára. Az olaszok azért használnak parmezán sajtot, mert az nem olvad. Magyar sajtokkal célszerű éppen csak meghinteni, vagy a tányér szélére szórni.
Lehet készíteni szarvacska tésztából, vagy akár spagetti tésztából, de lehet készíteni hagyományos makaróniból is. |
Én még elég fiatal vagyok,és nem tudom a pontos receptet,de mi a testvéremmel szoktunk csinálni paradicsomos rozmaringos csirkemájpörköltet. A csikremájpörkölt receptje megtalálható a szakácskönyvekben,csak annyit változtatunk a nővéremmel,hogy paradicsomlevet rakunk bele víz helyett,és rkaunk bele egy csipetnyi morzsolt,száraz rozmaringot. |
Évek óta szokásunk, hogy a húsvéti sonkához pitypanglevél salátát eszünk. A leveleket jól megmossuk, felaprítjuk és aprított zöldhagyma szárral (vagy "fejes" hagymával), ecetes-cukros stb. öntettel ízesítjük. Ha sikerül fiatal leveleket találni, talán még a fejes salátánál is ízletesebb. Az öregebb levél kb. annyira rágós, mint az átteletetett fejes saláta. A bimbók, virágok meg üde színfoltokat :-) visznek bele. |
Mi az akácvirágot is ki szoktuk "rántani" a bodzához hasonlóan. Az is igen finom!
A klasszikus bodzaszzörpöt is "feljavítjuk": a bodzavirág mellett akácvirágot, mentát, citromfüvet és egy kevés fehérürömfűvet teszünk bele. Legtöbbször tömény oldatot (5l. víz helyett 1l.-t) készítünk, és akkor hónapokig el áll. |
Sziasztok leirok egy jo szirup receptet, ahogy kertek ezt:
Hozzávalók:
· 50 dkg citromfűlevél
· 2,5 l víz
· 2,5 kg cukor
· 2 citrom
· 1 szem szegfűszeg |
Elkészítés: Elkészítése: A citromfüvet megmossuk, egy nagy lábasba tesszük. Ráöntünk 2,5 liter vizet, hozzáadunk 2,5 kg cukrot, 2 citromot felkarikázva, végül egy szem szekfűszeget. Felforraljuk, és addig kevergetjük a tűzön, míg felolvad benne a cukor. 1 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Forralunk egyet rajta, és üvegekbe töltjük. |
Ezt a receptet elkészítettük, de van egy kis gond vele, a recept abban rosz, hogy ha a kivánt citromot bele rakjuk, akkor a igy keszitett szirupnak gyengiti a gyogynoveny alltal adot izt. De a recept még igy is tul edes, a megadott citrommel egyutt. Teába cukor vagy méz helyett, nagyon jó.
Real
|
Tóth Ágnes receptje:
Leszedjük a bodzavirágot (egyben hagyjuk, szára nem kell), megtisztítjuk. Palacsintatésztába forgatjuk, kirántjuk (lassú tűzön), addig hagyjuk a tűzön még aranybarna nem lesz. Fahéjas cukorral tálaljuk. |
Hernyóvér 0,7 l. 96%-os tiszta szeszbe kell beáztatni az alábbi gyógynövényeket: szárazon 2-2 dkg Fehérürömfű, Ezerjófű, Kálmosgyökér, Édeskömény mag, Angelikagyökér, Izsópfű, Koriandermag, Édesgyökér (édesgyökerű páfrány), Kakukkfű, Cickafark, Diólevél. 5 - 6 napig gyakran felkeverve áztatni kell. Utána le kell szűrni, ízlés szerint lehet hígítani, édesíteni. Az így készült ital zöld, de karamellel barnára színezhető. Nekem még sohasem sikerült kétszer egyformán, de még mindig elfogyott! További receptek a www.masikvilag.gportal.hu webtanyán! Kellemes kotyvasztást! Xabolcs |
Urbanics Richard pástétom féleség receptje:
- Pirítani olajos magvakat pl.:szezámmag+napraforgómag (vagy az amit szeretsz) először a napraforgómagot kell elkezdeni aztán egy pár percel később hozzátenni a szezámmagot, mert az utóbbi hamarabb pirul meg.
- Kávédarálón ledarálni (Mennyei illata van)
- Zabpehely (bio) vagy réteslisztet jól összekeverni vízzel (csomómentesre) bele egy kis fokhagyma (ezt elhagyhatod, ha randira mész) és jól felforralni. Ez egyébként csak tömegnövelő, így az állaga rád van bízva, bár szerintem nem jó ha túl híg.
- Különféle nyers zöldségeket (megintcsak bármit amit szeretsz, én pl.:sárgarépát, hagymát és zellert szoktam) lereszelni.
- Miután levetted a tűzről a vízzel összekevert lisztet (lehet melegen de megvárhatod amíg kihül) összekeverni a zöldséggel és a magvakkal.
- Végül fűszerekkel megbolondítani (ízlés szerint bármit) pl.: bazsalikom+borsikafű+majoranna+pirospaprika+só (minnél több a majoranna annál inkább májkrémes jellegű) Az egészet jól összekeverni.
Ha van kedved egyszer próbáld ki, nemcsak nagyon finom (miután kitapasztaltad, hogy miből mennyit érdemes és mit), hanem egészséges is. Ez egy "sablon" így barmilyen irányban továbbfejleszthető szabadon.
Jó étvágyat kívánok!
|
Írja ön is a honlapot!
Szeretném, ha önök is megosztanák kedvenc fűszeres ételeiket. Bármilyen egészséges ételreceptet leírhatnak ide, persze a gyógynövényes és fűszeres recepteknek örülnék a legjobban.
Tisztelettel:
Ilkó Krisztina, a honlap szerkesztője és tulajdonosa
|
[Friss hozzászólások] [17-1]
|