Zöld fűszervaj
Ilkó Krisztina 2004.06.28. 13:37
Készítsünk finom házi fűszervajat egyszerűen és gyorsan!
Házi, zöld fűszervaj
Szükségünk lesz:
- 25 dkg só nélküli, szobahőmérsékletű vajra
- 2 teáskanál citromlére
- egy jó marék friss, aprított gyógynövényre vegyesen: petrezselyemre, kaporra, zamatos turbolyára, metélőhagymára, fokhagymazöldjére, bazsalikomra, csabaíre vérfűre, sóskára, és kevés borágóra
(Ha nem találtunk só nélküli vajat, akkor készíthetünk mi magunk is: tejszínt kézimixerrel addig verünk, míg vaj nem lesz belőle. Utána hűtőbe rakjuk egy fél napra, amíg megszilárdul. ) A vajhoz hozzáadjuk a citromlevet, majd a fűszernövényeket, és krémesre keverjük őket. Utána rakjuk hűtőbe.
Tipp: még finomabbá tehetjük egy-két evőkanál túróval a keveréket.
Jó étvágyat!
|