Sima fűszervaj
Ilkó Krisztina 2004.08.18. 13:23
Enyhe ízű, "liht"os házi fűszervaj, mégis finom. Általában szendvicskrémként használják.
Sima fűszervaj
Szükségünk lesz:
- 15 dkg vajra
- fél gerezd fokhagymára
- 2 evőkanál friss zölfűszerre, vegyesen: zsázsára, metélőhagymára, bazsalikomra, és nagyon kevés kaporra
- 2 teáskanál citromlére
- sóra
Keverjük el a vajat. Utána préseljük át a fokhagyát, aprítsuk fel a zöldfűszereket, és keverjük a citromlével együtt a vajba őket. Sózzuk meg a keveréket, és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Csavarjuk a fűszervajat alufóliába, vagy egyszerűen formázzuk meg. Tegyük a hűtőbe megdermeszteni, és 3 óra múa már fogyasztható is.
Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget elkészíteni, mert mélyhűtőben 4 - 5 hónapig is eláll.
Jó étvágyat!
|