Eperlekvár friss rozmaringgal
Ilkó Krisztina (Dr. Eotker ötlete alapján) 2005.03.03. 13:45
A legfinomabb ínyencségek egyike. Pikáns ízében kellemes összhangban van az eper friss zamata a rozmaring bájos, de markáns aromájával.
Eperlekvár friss rozmaringgal
Szükségünk lesz:
- 1250 g friss eperre, vagy erdei szamócára
- fél evőkanál apróra vágott friss rozmaringra
- 350 g cukorra (300 g fruktózra)
- 1 tasak Dr. Eotker zseléfixre
Mossuk meg a szamócákat és szedjük le róluk a száraikat. Keverjük össze a cukrot a zseléfixszel és ezt is adjuk az eperhez. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük föl a lekvárt, hagyjuk 1-2 percig zubogva forrni, természetesen állandó kevergetés mellett. Adjuk hozzá a rozmaringot és tobábbi egy percen keresztül forraljuk a lekvárt, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, szedjük le a habot a tetejéről, majd töltsük a lekvárt befőttesüvegekbe. Tegyünk a tetejére néhány rozmaringdarabkát, vagy szórjuk meg kevés összevágott mentával és rozmaringgal. Hagyjuk néhány napon át állni.
Jó étvágyat hozzá!
|