Mentás borsópüré
Ilkó Krisztina 2005.03.10. 19:07
Bár első hallásra kissé bizarul hangzik, megkóstolva inkább a finom jelző jut eszünkbe. Ha valami egyszerűen elkészíthető különlegességre vágyunk akkor ez pont nekünk való!
Mentás borsópüré
Szükségünk lesz:
- egy marék apróra vágott mentára
- 5 dkg vajra
- 70 dkg zöldborsóra
- 2 db felaprított újhagymára
Tegyük egy mélyserpenyőbe a két felaprított újhagymát és öntsünk hozzá kevés olivaolajat. Amikor már kellően serceg a hagyma a serpenyőben aprítsuk fel a mentát is. Hagyományosan fodormentával készítik ezt az ételt, de nagyon finom almamentával és borsosmentával is. Adjuk hozzá a mentát a hagymához, vegül tegyük a keverékbe a borsót is. Kevergetés mellett hagyjuk egy kicsit főlni a pürét. Ezután szűrjük le az olajat a hozzávalókról és tegyük a borsókeveréket egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a vajat, sózzuk meg és jól pürésítsük el. A kész pürét tegyük kis mélytálakba.
Igazi klasszikus fish and chips mellé, de más húsokhoz is felejthetetlen. Tálaláskor tegyünk a tetejére néhány friss mentalevelet.
Jó étvágyat hozzá!
|