Bodzaszörp
Ilkó Krisztina 2005.11.04. 16:33
A fekete bodzából készíthető a legfinomabb bodzaszörp. Kellemesen savanykás ízével nemcsak a gyerekek, de könnyen minden korosztály kedvencévé válhat.
Bodzaszörp
Szükségünk lesz:
- 2 l vízre
- 15-20 db fekete bodza (Sambucus nigra) virágzatra
- 3-4 db mentalevélre
- 2 db felszeletelt citromra
- 2 kg cukorra
- 40 g citromsavra
Tegyük egy nagyobb lábosba a fekete bodzát, a mentát, a citromot és öntsük fel a vízzel. Tegyük hűvös helyre és hagyjuk két napig állni. Ha letelt a két nap, főzzük össze a cukorral és a citromsavval. Végül szűrjük át egy sűrű szitán, majd töltsük üvegekbe. Tároljuk hűvös, sötét helyen!
Vízzel higítva fogyasszuk!
Tipp: A szörpöt ne mindig sima csapvízbe, hanem jégbe hűtött szóda-, vagy ásványvízbe keverjük! Tegyünk bele jégkockákat, mentaleveleket és a pohár szélére egy karika citromot díszítésként!
Kellemes időtöltést az elkészítéséhez és fogyasztásához!
|