Fűszeres walesi melegszendvics
Ilkó Krisztina 2006.06.25. 11:47
Ez az ízletes melegszendvics nemcsak vacsorára jó, de finom uzsonnára és reggelire is.
Fűszeres walesi melegszendvics
Szükségünk lesz:
- 3 dkg vaj - 1 kiskanál mustár - 5 evőkanál tej - 5 evőkanál sör - 20 dkg reszelt cheddar sajt - 1 tojás, vaj - 1 kávéskanál Worcester szósz - só, pirospaprika, csipetnyi cayenne bors - szeletelt kenyér - ízlés szerint friss, vagy szárított fűszernövények: bazsalikom, kakukkfű, nagyon kevés gyömbér és őrölt mustármag, metélőhagyma
Tegyük a vajat egy lábosba és lassan olvasszuk fel benne. Kevergetve öntsük fel a tejjel, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Várjuk meg amíg besűrűsödik és adjuk hozzá a villával kissé felvert, Worcester-szósszal, mustárral, fűszernövényekkel és sörrel ízesített tojást. Amikor sűrű, krémes lett a paszta, terítsük rá a szeletelt szendvicskenyérre és rövig időre tegyük be a grillezőbe. Melegszendvicset és készíthetünk belőle, ha két kenyérszelet közé kenjük a krémet és melegszendics-sütőbe tesszük. Fogyasszuk frissen szelt paradicsomszeletekkel!
Fogyasszuk frissen, amíg még meleg! Próbáljuk ki hozzá a gyömbér-, vagy a csalánsört!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|