Ricottás kagylótészta
Ilkó Krisztina 2004.06.11. 19:54
Nemcsak finom, de nagyon egészséges is a sok (fűszer)és gyógynövénytől ez a tésztaféleség
Kagylótészta ricottával és fűszeresen
Szükségünk lesz:
- 50 dkg kagylótésztára
- 45 dkg ricottára (olasz gyógy és fűszernövény) FRISSEN
- 2 evőkanál reszelt parmezánra
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemre
- oreganóra, bazsalikomra, snidlingre
- sóra és őrölt borsra
A tésztát sós vízben főzzük ki, majd öblítsük le hideg vízzel, és felhasználásig tegyük hűtőbe. Salátástálban a ricottát keverjük simára a parmezánnal és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Ízesítsük sóval, borsal, és tálalásig tegyük hűtőbe. Csak közvetlenül a tálalásnál keverjük a tésztához.
Jó étvágyat!
|