Fűszerecet
Ilkó Krisztina 2004.06.20. 16:01
Könnyen tehetünk különlegessé és finommá egy üveg sima ecetet, néhány gyógy- és fűszernövénnyel
Gyógynövényecet
Szükségünk lesz:
- lestyánra
- borsikafűre
- kakukkfűre
- tárkonyra
- izsópra
- ecetre
Vágjuk apróra a gyógynövényeket és adjuk őket az ecethez. Utána sózzuk meg egy kicsit (tényleg csak egy kicsit!). Hagyjuk 1 hétig összeérni az ízeket. Közben 2 naponta fordítsuk fejre, és később vissza. Ha letelt az egy hét, használjuk egészséggel salátákhoz, főzelékekhez és más ételekhez. A gyógynövényecet kb. 1 évig eltartható. Tároljuk hűvös, sötét helyen! Használjuk mértékkel az erőteljes aromája miatt.
Fogyasszuk egészséggel!
|