Olajbogyó-saláta
Ilkó Krisztina 2004.07.26. 13:43
Remekül illik nyársakhoz, grillezett húsokhoz és hideg sültekhez. Friss fehér kenyérrel és egy pohár jó vörösborral is mennyei csemege
Olajbogyó-saláta
Szükségünk lesz:
- 2 piros színű paprikára
- 20 zöld olajbogyóra
- 15 fekete olajbogyóra
- 10 evőkanál olivaolajra
- 4 evőkanál olivaolajra
- 6 fokhagymagerezdre
- néhány friss bazsalikomlevélre
- 1 csipet cayenne -i borsra
- sóra, feketeborsra
- sajtra
Mossuk meg a piros paprikákat, majd vágjuk ketté őket és magozzuk ki. Csikozzuk fel a paprikákat. Csepegtessük le az olajbogyókat és ha szükséges, magozzuk ki őket. Vágjuk karikákra, majd a paprikával eggyütt tegyük bele egy salátástálba. Ezután keverjük össze olsjst éd sz ecetet egy kisebb tálban. Aprítsuk fel a fokhagymát, majd a bazsalikomot is miután megmostuk. Mindkettőt adjuk a vinaigrette -hez (az ecetes-olajos salátaöntethez). Ízesítsük cayenne -i borssal, sóval és feketeborssal az öntetet, majd jól keverjük össze egy habverővel. Öntsük a salátástálban lévő zöldségekre és jól keverjük össze velük. Ezután fedjük le és tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
Tálaláskor szórjuk meg finomrareszelt sajttal!
Jó étvágyat hozzá!
|