Mediterrán fűszerolaj
Ilkó Krisztina 2004.12.02. 14:00
Mennyei salátákhoz, de illik pizza tetejére, zöldségekhez és főtt tésztákhoz is. Ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű
Mediterrán fűszerolaj
Szükségünk lesz:
- napraforgó, vagy olivaolajra
- fehér-, rózsa- és zöldvorsra
- babérlevélre
- korianderre
- borókabogyóra
- szegfűszegre
- mustármagra
És a követkeyő friss fűsyernövénzekre:
- oregánóra
- bazsalikomra
- petrezselyemre
- majoránnára
Mindeggyik fűszer- és gyógynövényből izlés szerint vegyünk egy keveset, majd tegyük őket egy (lehetőleg) sötét színű üvegbe. Ezután öntsük rájuk az olajat és jól dugaszoljuk le az üveget. Hagyjuk állni 2 hétig. Tároljuk sötét, hűvös helyen! Így körülbelül egy évig áll el.
Jó étvágyat!
|