Levendulafagylalt
Ilkó Krisztina 2004.06.08. 18:57
Fülledt, nyári esték fénypontja a mézes levendulafagylalt, melyen finoman érződik a levendula aromája.
Levendulafagylalt
Szükségünk lesz:
- 1 evőkanál levendulavirágra
- 400 gramm tejszínhabra
- 150 gramm (levendula)mézre
Ha levendulamézzel dolgozunk a mézet forrósítsuk fel egy edényben, amíg folyékony, áttetsző állapotú nem lesz (a sima méznél ez nem feltétlenül szükséges, de nem árt azt is felforrósítani). Ezután morzsoljuk szét a levendulavirágokat és adjuk hozzá a mézhez. A tejszínt is adjuk hozzá, azután egy kanállal jól keverjük el. A keveréket tegyük fagylaltgépbe.
Ha nincs ilyen berendezésünk, verjük fel a tejszínhabot mielőtt a mézhez adjuk, a fagylaltot pedig tegyük a mélyhűtőbe. Forgassuk, keverjük át félóránként, hogy összetörjük a képződő jégkristályokat! Így igazán finom, krémes állagú levendulafagylaltot kapunk.
Tipp: Szórjunk a tetejére díszítésnek levendulavirágot, és izlés szerint mentalevelet.
Jó étvágyat!
|