Konyhai potpourri
Ilkó Krisztina 2004.06.19. 13:51
Nem csak a szobában, de a konyhában is hangulatot teremt ez az illatozó potpourri.
Konyhai potpurri
Szükségünk lesz:
- 2 rész csillagánizsra
- 1 rész babérlevélre
- 5 csepp medveszõlõlére
- 1 rész borókabogyóra
- 2 rúd fahéjra
- fél rész szegfûszegre
Keverjük össze a hozzávalókat, és adjuk hozzá a medveszőlőlevet. Ha nem tudunk beszerezni ilyet, megteszi helyette a szőlőillóolaj, vagy a tinktúra is. Tegyük a keveréket egy jól zárható tasakba, és hagyjuk állni 2 hétig. Utána tegyük egy konyhánkhoz illő tálba, vagy üvegedénybe, és csöppentsünk a tetejére még 2 csepp medveszőlőlevet.
Tegyük jól látható helyre. Nem kell különösen óvni a nedvességtől (ezért is megfelelő a konyhába), de lehetőleg ne érje forró olaj, vagy víz.
Tipp: ha egy idő után aromája enyhülni kezd, tegyük egy hétre jól záródó tasakba, és adjunk hozzá illóolajat, medveszőlőlevet.
Kellemes időtöltést az elkészítéséhez!
|