Tabbouleh
Ilkó Krisztina 2004.06.25. 12:30
Könnyen elkészíthető egzotikus zamatú saláta Libanonból
Tabbouleh
Szükségünk lesz:
- 75 g búzadarára vagy kuszkuszra
- 50 g simalevelű petrezselyemre
- 50 g friss mentára
- 5 újhagymára
- 2 paradicsomra
- 2 citromra
- 2 evőkanál olivaolajra (Használhatjuk a thai olivaolajunkat is, amelynek receptjét megtaláljuk a finom és egészséges menüpontban)
- sóra és borsra
Facsarjuk ki a citromokat és öntsük a levüket a búzadarára vagy kuszkuszra. Hagyjuk állni egy óra hosszat, hogy megdagadjanak és megpuhuljanak a szemek. Ezután mossuk meg a petrezselymet és a mentát. Szárítsuk meg papírtörlő segítségével. Távolítsuk el a szárakat és vágjuk apróra a leveleket. Az újhagymát karikázzuk fel. Ezek után az apróra vágott zöldfűszereket, az olivaolajat, és az újhagymát adjuk hozzá a búzadarához.
Sózzuk és borsozzuk meg izlés szerint, majd jól keverjük össze. Forrázuk le, majd hámozzuk meg a paradicsomokat. Vágjuk apró kockákra és adjuk a tavvoulehhez. Keverjük jól össze.
Tálaljuk jól behűtve! Érdekesség: Libanonban szőlőlevelekkel kanalazzák a tabboulehhet. Aki szereti adhat hozzá apróra vágott kígyóuborkát is.
Jó étvágyat!
|