Rumex frikadella
Ilkó Krisztina 2005.02.02. 16:28
Kellemes, talán kissé a görög konyhára emlékeztető ízű ez a rántott frikadell. Kítűnően illik sültekhez, saláták mellé, de egymagában, kevés fokhagymás szósszal is mennyei.
Rumex frikadella
Szükségünk lesz:
- 25 dkg friss gyógynövényre, izlés szerint vegyesen: csabaíre vérfűre, sóskára, petrezselyemre, kövi varjúhájra, mustármagra, babérlevélre és egy kis borsikafűre
- 5 db főtt, áttört burgonyára
- 2 evőkanál lisztre
- 2 tojásra
- sóra és őrölt borsra
Vágjuk apróra a gyógynövényeket, majd pároljuk őket puhára. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl pempősek, csak rövid ideig pároljuk őket! Ezután tegyük őket egy tálba és adjuk hozzájuk a már előrre megfőzött és áttört burgonyákat. Kezdjük kevergetni a masszát, közben folyamatosan adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. A végén izlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Ezután formáljunk kis gombócokat a gyógynövénymasszából és forgassuk meg őket zsemlemorzsában. Ezután süssük ki őket ropogós barnára olivaolajban.
Fogyasszuk sültek mellé, görög salátához, vagy fokhagymás-tejfölös szósszal.
Jó étvágyat hozzá!
|