Gyógynövényes sajt
Ilkó Krisztina 2005.02.08. 19:55
Valamennyi ételnek fergeteges ízt kölcsönöz, de egymagában egy szelet kenyéren is ízletes uzsonna lehet ez az igazi sajtkülönlegesség.
Gyógynövényes sajt
Szükségünk lesz:
- 800 g cheddar sajtra
- egy evőkanál apróra vágott friss zsályára
- egy evőkanál apróra vágott friss metélőhagymára
- fél evőkanál apróra vágott friss tárkonyra
- fél evőkanál apróra vágott friss petrezselyemre
- egy evőkanál apróra vágott friss zamatos turbolyára
Reszeljük le a sajtot és kezdjük melegíteni egy mélyserpenyőben. Amikor olvadozni kezd, folyamatosan adjuk hozzá vegyesen az apróra vágott friss gyógynövényeket, közben folyamatosan kevergessük a masszát! Amikor teljesen folyós sajtkrémet kaptunk és az összes fűszernövényt hozzáadtuk öntsük a keveréket formába. Hagyjuk hűlni néhány percet, majd tegyük a hűtőbe, hogy kellően megszilárdulhasson.
Tálaláskor szórjunk néhány friss gyógynövénylevelet a tetejére!
Jó étvágyat hozzá!
|