Fenyőcsúcszselé
Ilkó Krisztina 2005.05.21. 17:06
Gyermekeknek szokás adni étvágytalanságra, esetleg torokfájásra.
Fenyőcsúcszselé
Szükségünk lesz:
- 500 g friss fenyőcsúcsra
- 1 friss citrom levére
- 3 almára
- egy és fél teáskanál (friss) zsályára
- gyümölcszselécukorra
Adjuk hozzá a fenyőcsúcsokhoz a citromlevet és éppen annyi forralt vizet, hogy az teljesen befedje a fenyőcsúcsokat. Hagyjuk állni a keveréket 12 órán át, majd nyomjuk át egy szitán, vagy egy vászonkendőn. Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat, majd az apróra vágott friss zsályával együtt adjuk a hideg keverékhez. Ezután az egészet forraljuk fel, majd adjunk hozzá annyi gyümölcszselécukrot, hogy a szirup kenhető legyen. Töltsük befőttesüvegekbe, tároljuk hűvös helyen.
Fénytől elzárva és hűvös helyen tárolva kb. egy évig tartható el. Gyermekeknek szokás adni étvágytalanságra, esetleg torokfájásra. Reggeli előtt egy teáskanálnyi zselét kell vajaskenyérre kenni.
(a cikkben látható kép csupán illusztráció)
Sok sikert az elkészítéséhez és fogyasztásához!
|