Vadrózsafagylalt
Ilkó Krisztina 2005.07.18. 13:48
Kellemes rózsaszín pasztelszínével és finom, krémes ízével ejt mindenkit ámulatba ez a fagylalt-különlegesség.
Vadrózsafagylalt
Szükségünk lesz:
- 3 dl tejre
- 2 dl tejszínre
- 3 evőkanál szárított vadrózsasziromra
- 5 dkg cukorra
- 2 dkg zselatinra
- egy maroknyi friss vadrózsaszirom
Áztassuk a zselatint negyed órára hideg vízbe, majd tegyük egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a cukrot, tejet és a vadrózsaszirmokat, majd főzzük fel őket. Főzzük a szirupot kb. fél órán keresztül folyamatos kevergetés mellett, majd keverjük bele a tejszínt és hagyjuk kihűlni. Szűrjük át a fagylaltot, majd töltsük egy négyszögletes formába. Bőségesen szórjuk meg a tetejét friss vadrózsaszirmokkal. Tegyük a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy kellőképpen megszilárdulhasson a fagylalt. A kész fagylalt tetejét szitáljuk meg némi porcukorral, majd vegyük ki a formából és egy forró vízbe vágott késsel szeleteljük fel. Tálaljuk frissen vert tejszínhabbal és gyümölcsökkel.
Tipp: néhány kiszőrözött csipkebogyót is tehetünk a fagylalt tetejére, hiszen a vadrózsa termése a csipkebogyó.
Jó étvágyat hozzá!
Ezen recept alapjául a MaXima magazin rózsafagyija szolgált.
|