„
Csalánsör
Szükségünk lesz:
- egy nagy csokor fiatal friss csalánhjtásvégre
- 80 g cukorra
- 36 liter vízre
- 2 púpozott evőkanál őrölt gyömbérre
- 2 evőkanál borkőre
- 30 gram élesztőre
Forraljuk 20 percen át a vízben a csalánt és a gyömbért, majd tegyük bele a cukrot és oldjuk fel kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni az oldatot, majd adjuk hozzá a borkövet, keverjük el benne, és újra melegítsük föl enyhén. Adjuk hozzá az élesztőt, de ne kevergessük közben! Hagyjuk egy éjszakán át letakarva pihenni. Másnap fölözzük le a tetején összegyűlt habot, jól keverjük meg, majd palackozzuk jól záródó üvegekbe. Hagyjuk állni két napig, majd fogyasztható.
Tipp: Fogyasszuk hűtve, s mikor poharakba öntjük, ügyeljünk arra, hogy az üveg alján üledék maradhat. Ne feledjük, alkoholtartalmú, rendes sör ez is, így 18 év alattiaknak fogyasztása nem ajánlott.
//gyogynovenyek.gportal.hu
Régi, bevált recept a gyógynövényes csalánsör. Nemcsak finom, de egészséges is, felpezsdíti szervezetünk kiválasztó-szervrendszerének működését.
Jó sörözést!
Én vegyész vagyok aki ezt a "sörkészítést" leírta fogalma nincs a kémiáról az alkoholos erjedésről.Ez blődség! Két nap alatt nem lesz alkohol, még két hét alatt se.
Nem véletlen hogy még a borkő ami üledék meg a borkősav között se tudnak különbséget tenni.Ha borkősavat tesznek a löttyhöz a gombák nem tudnak a savanyú közegben erjeszteni. A bor erjedésekor ha a must nagyon savanyú nem indul be az erjedés. Előbb az alkoholos erjedésnek kell lezajlani az két három hétig tart. Ez elég elemi ismeret hogy lehet ilyen "receptet" közzétenni.
Eredet: http://www.gyakorikerdesek.hu